fbpx
August 15, 2022

Cinco sindicato di Aruba ta exigi pago di reparatietoeslag fin di luna awor!

Share on facebook
Share on Facebook
Share on whatsapp
Share on Whatsapp
0
0
Cinco sindicato di Aruba ta exigi pago di reparatietoeslag fin di luna awor!
Cinco sindicato di Aruba ta exigi pago di reparatietoeslag fin di luna awor!
Cinco sindicato di Aruba ta exigi pago di reparatietoeslag fin di luna awor!
Posted on 08/5/2022 5:03 pm AST | Updated on 08/5/2022 5:08 pm AST

ORANJESTAD – Sindicato di Aduana Aruba (SADA), Sindicato di Empleado Publico y Priva (SEPPA), Sindicato di Maestro di Aruba (SIMAR), Sindicato di Polis (SPA) ySindicato Trahadonan Organisa Publico di Aruba (TOPA) a exigi pa Gobierno di Aruba paga e asina yama ‘reparatietoeslag’ cu nan tin derecho ariba, fin di luna di augustus awor, esta 2022. Nan argumento ta netamente e buelta positivo cu Gobierno mes ta ‘gabando’ awor con bon Aruba ta recuperando. Y como tal ta tempo pa e sindicatonan nan miembro beneficia di esaki tambe. 

PAGO

E exigencia specifico ta cu pa riba salario di 23 di augustus 2022, e suma di AWG 1918,= ta poni como ‘reparatietoeslag. Y e pago aki por wordo hustifica cu presentacion di un prepuesto supletorio. Ademas, e sindicatonan ta bisa cu nan a tuma nota di e noticia di minister di finanza Xiomara Maduro, cu a reserva un suma di 18 miyon pa por a paga e 5% di e luna pasa, pa resto di e aña. “Esaki ta implica cu e restante, esta 10 miyon por wordo usa pa paga e resto di e 7.6% (di e total di 12.6%) den su totalidad.  

SITUACION MIHO

E sindicatonan a usa e mesun informacion cu GObierno di Aruba mes a bin ta usa ultimo tempo, unda cu ta gaba con bon Aruba ta recuperando, y cu te hasta recientemente ATA a laga sa cu Aruba ta e di dos miho recupera di turismo y cu e situacion lo ta te hasta miho cu 2019. Pues cos sigur ta bayendo bon, manera cu Gobierno mes ta bisa. Sindicatonan ta interpreta esaki cu cos ta bon atrobe, y cu si cos ta bon berdad asina, anto no tin pakico mantene e situacion di retencion di salario y otro gastonan cu e miembronan tin derecho ariba. Cu esaki, a exigi di prome minister Evelyn Wever Croes, cu nan kier wak e suma di placa ey riba e salaris slip, fin di luna. No ta bisa kico lo pasa si nan no haya esaki paga. Por lesa e carta completo AKI. E potret ta di archivo di noticiacla. 

 

Share on facebook
Share on Facebook
Share on whatsapp
Share on Whatsapp
0
0

Meta di 1Noticia ta pa duna pueblo un bista amplio di noticia na Aruba. Sinembargo nos no ta doño di contendio di e articulonan cu ta aparece riba nos plataforma.